(38)

Ohjat solmussa

Hörbuch und E-Book


Raikkaan realistinen ja samaistuttava varhaisnuorten kirjasarja kertoo Vilman

heppaelĂ€mĂ€stĂ€. Mukaan mahtuu ratsastamista, tallitöitĂ€ ja unelmia – sekĂ€ epĂ€varmuuden hetkiĂ€, kun kaikki ei sujukaan niin kuin pitĂ€isi.

Kahdeksasluokkalaisen Vilman hevosharrastus saa uuden kÀÀnteen, kun naapuritallilta löytyy vuokrahevoseksi puoliveriruuna Kapu. Vihdoin Vilmalla on hevonen, jonka kanssa voi treenata monta kertaa viikossa! Haaveissaan Vilma nÀkee jo ensi kesÀn estekisat, vaikka yhteistyö Kapun kanssa ei sujukaan heti yhtÀ hienosti kuin heppakirjoissa.

Pian Vilma alkaa epÀillÀ, onko hÀn sittenkÀÀn riittÀvÀn hyvÀ ratsastaja Kapulle. SitÀ paitsi uudelta tallilta on vaikea löytÀÀ kavereita, ja kun Vilma kÀy vanhalla tallilla katsomassa parhaan ystÀvÀnsÀ Ennin ratsastustunteja, siellÀkin hÀnellÀ on oudon ulkopuolinen olo. EntÀ jos hÀn teki virheen vaihtaessaan tallia? Ja onko vauhdikas Kapu sittenkin hÀnelle vÀhÀn liikaa?

Katariina Kotila on kirjailija ja rumpujensoitonopettaja. HÀn asuu Joensuussa ja viettÀÀ vapaa-aikaa tanssimalla ja leipomalla sÀmpylöitÀ. HÀn luki lapsena kaikki kirjastoauton heppakirjat ja palasi aikuisena vanhan lempigenren pariin kirjoittamalla Vilman tallielÀmÀÀ -sarjaa, jonka avausosa Maneesin laidalla julkaistiin 2022.