(1190)

Operaatio Napakettu

Hörbuch und E-Book


Ukrainan sodan heikentÀmÀ VenÀjÀ haluaa varmistaa itselleen pohjoisen herruuden. Suomen on jÀlleen vastattava kovaan kovemmalla.

Suomen armeijan erikoisjÀÀkÀreillÀ on menossa talviselviytymisharjoitus Pohjois-Lapissa lÀhellÀ Norjan ja VenÀjÀn rajaa. Tilanne muuttuu rÀjÀhdysalttiiksi, kun ylikersantti Joni Koivu havaitsee taistelijaparinsa kanssa epÀilyttÀvÀÀ tiedustelutoimintaa Suomen maaperÀllÀ. Joni huomaa olevansa jÀlleen keskellÀ VenÀjÀn aloittamaa sotilaallista selkkausta. Suomi ja Norja pÀÀttÀvÀt vastata aggressioon nopealla yhteisoperaatiolla.

Maailmanpoliittisen tilanteen muuttuessa Kiina nÀkee mahdollisuutensa vahvistaa globaalia asemaansa. Maa suorittaa salaisia testauksia Pohjoisnavalla uudella arktiseen toimintaan suunnitellulla sukellusveneellÀÀn.

Riina Koivu työskentelee Supossa arktisen alueen geopoliittisena asiantuntijana. HÀn lÀhtee työmatkalle Huippuvuorille perehtyÀkseen VenÀjÀn ja Kiinan tutkimuskeskuksiin. Mutta miksi VenÀjÀn kaivoksen ja tutkimuskeskuksen lÀheisyydessÀ vaikuttaa pyörivÀn Wagner-palkkasotilaita? MitÀ VenÀjÀ valmistelee?

Operaatio Napakettu on menestyneen trillerisarjan kolmas, itsenÀinen osa. Aiemmat osat ovat Operaatio Punainen kettu ja Operaatio Aavikkokettu. Trillerit kertovat suurvaltojen valtakamppailuista, joihin Suomikin vedetÀÀn mukaan. Sotilasoperaatioiden keskelle joutuvat tavalliset reservilÀiset, tunnetut poliitikot ja ammattisotilaat.

Helena Immonen (s. 1986) on turvallisuuspolitiikkaan perehtynyt journalismin ja viestinnÀn ammattilainen, sissiradisti ja reserviupseeri.


Sprecher*in: Aarne Linden
Dauer: