(132)

Öppet sinne : Kraften i att veta vad du inte vet

Hörbuch


Boken, skriven av den framstående organisationspsykologen Adam Grant, utforskar hur vi kan utveckla ett öppet sinne och förbättra vår mentala flexibilitet. Den tar upp vikten av att ompröva våra åsikter och främjar en lärandekultur genom att betona ödmjukhet och nyfikenhet. Att lära sig att ha fel blir en glädje när man inser värdet i nyskapande idéer och vetenskaplig evidens.

Hur kan vi skapa givande samtal på arbetsplatser, skolor och inom gemenskaper? Genom att sträva efter självinsikt och professionell utveckling kan vi omvärdera våra ståndpunkter. Jämfört med traditionella metoder där tvärsäkerhet dominerar, förespråkar denna bok livslångt lärande för personlig tillväxt.

När du läser boken får du verktyg för att visa ödmjukhet i olika situationer. Oavsett om det gäller organisationer eller individer erbjuder den insikter baserade på forskningsresultat som hjälper dig förstå varför kunskap verkligen är makt. Resultatet blir en djupare förståelse av hur man skapar en hållbar lärandekultur.

Frågan är: Hur mycket mer skulle vi kunna uppnå genom att veta vad vi inte vet? Författaren visar oss vägen till detta mål med tydliga exempel från både forskning och verkliga livet, vilket gör texten lättillgänglig men ändå djupt informativ.