(12)

Oravien sota

Hörbuch und E-Book


Vaikuttava ja viisas kuvakirja Suomen vuoden 1918 tapahtumista

Oravaveljekset Valtteri ja Pekka asuvat naapuripuissa. Isoveli Valtterin puussa on paljon kÀpyjÀ, mutta pikkuveli Pekan puu antaa vÀhemmÀn satoa. Kun ankara talvi koittaa, Valtterilla ja hÀnen ystÀvillÀÀn on lokoisat oltavat, mutta Pekalta loppuu ruoka. Silloin veljesten vÀlille puhkeaa iso riita. Valtteri saa taustatukea Sudelta, Pekka Karhulta.

Lukutavasta riippuu, kertooko Riina Katajavuoren ja kuvittaja Martin Baltscheitin hurja elÀinsatu oravaveljesten keskinÀisestÀ taistelusta vai Suomen vuoden 1918 sisÀllissodasta. Kirja avaa mahdollisuuden joko lukea tarinaa puhtaasti faabelina tai kÀsitellÀ sen kautta sisÀllissotaa lapsen kanssa.

Oravien sota on syntynyt yhteistyössÀ Goethe-Institut Finnlandin kanssa, jossa huomattiin, ettei Suomessa ole lastenkirjoja sisÀllissodastamme. Teos avaa yleismaailmallista ja ajatonta aihetta lapsentasoisesti.

Arvostettu runoilija ja kirjailija Riina Katajavuori on kirjoittanut monia lastenkirjoja, mm. kuvakirjan maahanmuuttajaperheistÀ, MennÀÀn jo naapuriin (kuvitus Salla Savolainen), sekÀ avioerolapsesta kertovan Kaksi kotia (kuvitus Jenny Lucander). Martin Baltscheit on tunnettu ja palkittu saksalainen kuvittaja ja lastenkirjailija.