(2)

Outlaw Pete

E-Book


Det har skrivits mÄnga böcker om The Boss.

Nu Àr den första hÀr som Bruce Springsteen sjÀlv satt sitt namn pÄ.

Bruce Springsteens fascination för cowboys och vilda vÀstern föddes tidigt. Som ung pojke brukade han ofta lyssna till historierna om Brave Cowboy Bill som hans mamma berÀttade för honom. MÄnga Är senare, pÄ skivan Working on a Dream, introducerades karaktÀren Outlaw Pete i lÄten med samma namn. Nu ÄteruppstÄr den unge banditen, som redan som blöjbarn hamnar i klÀm med rÀttvisan, i bokform!

I boken kombineras Bruce Springsteens osvikliga kÀnsla för ord och rytm med Frank Carusos humoristiskt vassa teckningar. Resultatet blir ett tidlöst verk som pÄ ett lika underhÄllande som eftertÀnksamt sÀtt tar upp frÄgan om ödets betydelse för lÀsare av alla Äldrar.

Outlaw Pete Àr i grunden berÀttelsen om en man som kÀmpar för att överleva och överlista de synder han sjÀlv begÄr. Han utmanar ödet genom att försöka undkomma det gift han sprider omkring sig. Men sjÀlvklart kan man inte det. Vart vi Àn gÄr, följer vÄra synder med oss. Bruce Springsteen

BerÀttelsen om den unge banditen Outlaw Pete har försetts med en trÀffsÀker översÀttning till svenska av Anna Strandberg.