(1079)

Outsidern

Hörbuch und E-Book


Terry Maitland – Ă€ven kallad Coach T – Ă€r nĂ„got av en lokalkĂ€ndis i Flint City. Alla kĂ€nner den omtyckte basebolltrĂ€naren, som hĂ„ller i stadens juniorlag och trĂ€nar ungarna i high school. DĂ€rför blir chocken extra stor nĂ€r Terry blir arresterad inför publik och under stor dramatik vid en basebollmatch pĂ„ den lokala arenan. Han anklagas för ett fasansfullt brott: sexuella övergrepp och mord pĂ„ en elvaĂ„rig pojke.

Ett dussin vittnen sÀger sig ha sett Terry tillsammans med pojken eller nÀra brottsplatsen samma kvÀll. Men sjÀlv svÀr Terry pÄ att han befann sig nÄgon helt annanstans. Polisens utredare Ralph Anderson och den ambitiösa distriktsÄklagaren Bill Samuels Àr dock övertygade om att de fÄtt tag pÄ rÀtt man och vill se honom i elektriska stolen. I staden sprids lynchstÀmningen samtidigt som Terrys fru och barn gömmer sig i hemmet.

Men det dyker upp mĂ€rkliga inslag i utredningen som inte gĂ„r att förklara, och Ralph Anderson tvingas till sin förfĂ€ran inse att historierna inte gĂ„r ihop. Lika sĂ€kert som bevismaterialet mot Terry tycks vara, lika vattentĂ€tt Ă€r det alibi som basebolltrĂ€narens advokat presenterar. Kan en mĂ€nniska befinna sig pĂ„ tvĂ„ olika platser samtidigt? NĂ€r Ralph vĂ€l vĂ„gar stĂ€lla de rĂ€tta frĂ„gorna inser han att de krafter som satts i spel inte har nĂ„gon naturlig förklaring – och att ondskan som ligger bakom det fruktansvĂ€rda mordet fortfarande Ă€r lös.

I Outsidern visar Stephen King Äter vilken mÀstare han Àr pÄ att skildra mörkret som lurar mitt ibland oss: i familjen, i skolan, i smÄstaden, i vÄr vardag. Outsidern Àr en mÄngbottnad spÀnningsroman som pÄminner lÀsaren om klassiker som Det, och samtidigt innehÄller en kÀrleksfull blinkning till Kings senaste thrillerserie om kriminalaren Bill Hodges, som inleddes med Mr Mercedes.