(0)

Paasikiven aika

E-Book


Samalla kun nuori Paavo kasvaa Oulussa aikuiseksi, presidentti Paasikivi rakentaa Suomen ja Neuvostoliiton vÀlistÀ suhdetta. Suomalaisten on katsottava eteenpÀin itÀnaapurin langettamasta varjosta huolimatta.

Romaanin pÀÀosissa ovat itse tasavallan presidentti ja Paavo-nuorukainen. Sivuhahmoina on useiden eri kansanosien edustajia, joiden mielipiteet sodanjÀlkeisen Suomen ulkopolitiikasta eroavat tyystin. Onko hysterialle aihetta? Onko oikeistoa pelÀttÀvÀ? Vai onko Paasikiven linja sittenkin se punainen lanka, jota seurata hamaan tulevaisuuteen?

Alun perin vuonna 1969 julkaistu "Paasikiven aika" on erÀÀnlainen jÀnnityskertomus, ja sen yhtenÀ pÀÀhenkilönÀ voidaan pitÀÀ Suomen kansaa kokonaisuudessaan. MitÀ he haluavat, ja miten tasavallan presidentti heitÀ ohjaa?

Paavo Rintala (1930–1999) oli suomalainen kirjailija. HĂ€n kirjoitti nĂ€ytelmiĂ€, kuunnelmia ja kaunokirjallisia romaaneja. Uransa aikana hĂ€n sai kirjallisuuden valtionpalkinnon useina vuosina. HĂ€net palkittiin myös Runeberg-palkinnolla vuonna 1994.