(186)

Petollinen valo

Hörbuch und E-Book


Jotkut salaisuudet ovat liian vaarallisia pÀivÀnvaloon

Louise Pennyn Three Pines -dekkarisarjan seitsemÀs osa Petollinen valo vie lukijan ratkomaan taidemaailman sotkuisissa kiemuroissa tapahtuvaa murhaa

”SydĂ€met on tehty sĂ€rjettĂ€viksi”, nuori taiteilija Lillian Dyson kirjoitti alleviivattuna kirjansa marginaaleihin. ”Suloiset suhteet ovat kaikki kuolleet.” Nyt Lillian on itse kuollut, ja hĂ€nen ruumiinsa löytyy Three Pinesin kylĂ€stĂ€, keskeltĂ€ Morrow’n taiteilijapariskunnan kukkapenkkiĂ€. EnsimmĂ€istĂ€ omaa suurta nĂ€yttelyÀÀn edellisenĂ€ iltana juhlistanut Clara Morrow on shokissa, ja pian rikosta on uneliaassa kylĂ€ssĂ€ selvittĂ€mĂ€ssĂ€ Armand Gamache tiimeineen.

Murhaa tutkiessaan Gamache sukeltaa syvÀlle taidemaailmaan ja huomaa, ettei rikoksessa mikÀÀn ole sitÀ miltÀ nÀyttÀÀ. Varjojen ja valon vÀlillÀ tasapainoilevien taiteilijoiden joukossa jokaisen hymyn takana on irvistys ja jokaisen hellÀn suhteen takana ainakin yksi sÀrkynyt sydÀn. Kun murhan yksityiskohdat alkavat selkeytyÀ ja totuudet nousta pÀivÀnvaloon, tÀytyy Gamachen pohtia tarkemmin kuin koskaan aiemmin, mikÀ on totta ja mikÀ pelkkÀÀ kangastusta.

Louise Penny jatkaa Petollinen valo -kirjassa Armand Gamachen ja omalaatuisen Three Pinesin kylÀn tarinaa omintakeisella ja koukuttavalla tavallaan.

Louise Penny (s. 1958) on kanadalainen menestyskirjailija, jonka Three Pines -dekkarisarja on kÀÀnnetty yli 25 kielelle ja sitÀ on myyty maailmanlaajuisesti yli seitsemÀn miljoonaa kappaletta. Sarjan dekkarit ovat niittÀneet lukuisia kirjallisuuspalkintoja ensimmÀisestÀ osasta lÀhtien.

Ennen kirjailijaksi ryhtymistÀÀn Penny työskenteli toimittajana radiossa eri puolilla Kanadaa. Nykyisin hÀn asuu pienessÀ kylÀssÀ Montrealin etelÀpuolella.