(93)

Pihka

Hörbuch und E-Book


LASIAVAIN-PALKINTO 2016

”Valkoisessa huoneessa oli pimeÀÀ kun isĂ€ni tappoi isoĂ€idin. MinĂ€ olin siellĂ€. Myös Carl oli siellĂ€, mutta hĂ€ntĂ€ he eivĂ€t koskaan huomanneet. Oli jouluaattoaamu ja satoi pikkuisen lunta, mutta kunnon valkeaa joulua ei tuona vuonna tullut.”

NÀin alkaa tarina LivistÀ, joka kasvaa pienellÀ saarella isÀnsÀ ja ÀitinsÀ kanssa. ElÀmÀ on rauhallista ja rakkauden tÀyttÀmÀÀ. Kaikki on LivistÀ normaalia, vaikka Àiti on niin lihava, ettei pÀÀse pois makuuhuoneesta, isÀ tÀyttÀÀ kotitaloa romulla ja ilmoittaa elÀvÀn tyttÀrensÀ kuolleeksi. Arkeen kuuluu sekin, ettÀ isÀ murhaa ÀitinsÀ ja se, ettei Liv saa puhua kenenkÀÀn kanssa ja joutuu piileskelemÀÀn vanhassa kontissa. HetkeÀkÀÀn hÀn ei epÀile, etteikö isÀ rakastaisi hÀntÀ. Mutta mitÀ tapahtuu hyvÀlle ihmiselle, jota kohtaa menetys toisensa jÀlkeen, kunnes hÀn ei enÀÀ kestÀ edes ajatusta uusista menetyksistÀ?

Pihka on kaunis kertomus rakkaudesta, uskollisuudesta ja huolehtimisesta. Samaan aikaan se on hyytÀvÀ tarina menettÀmisen ja luopumisen pelosta, vainoharhoista sekÀ vahingossa syntyvÀstÀ pahuudesta.

Ane Riel (s. 1971) on tanskalainen kirjailija, joka on kirjoittanut kymmeniÀ lasten kauno- ja tietokirjoja. Pihka on hÀnen toinen jÀnnitysromaaninsa aikuisille ja se palkittiin vuoden parhaana pohjoismaisena trillerinÀ Lasiavain-palkinnolla 2016. Rielin ensimmÀinen dekkari Liselejen teurastaja palkittiin vuoden 2013 parhaana tanskalaisena esikoisdekkarina.


Sprecher*in: Anni Kajos
Dauer: