(0)

Pikkusisko

Hörbuch und E-Book


Kirjallisuuden kovanaamaisin etsivÀ jÀÀpiikkimurhaajan jÀljillÀ.

ViidennessÀ Philip Marlowe -romaanissa Chandler vie lukijansa Hollywoodin kulissien taa, juonittelun ja kiristyksen kÀÀrmeenpesÀÀn.

Kun vaatimattoman nÀköinen Orfamay Quest palkkaa Philip Marlowen etsimÀÀn isoveljeÀÀn Orrinia, jÀljet johtavat ensimmÀiseksi resuiseen majataloon. Kadonneen miehen metsÀstys muuttuu murhatapaukseksi, kun majatalon omistaja löytyy jÀÀpiikki niskassaan, eikÀ Orrin Questia etsi enÀÀ ainoastaan pikkusisko. VastenmielisyyttÀ tuntien Marlowe sukeltaa Hollywoodin varjopuolelle, itseÀÀn tÀynnÀ olevien ihmisten ja teeskentelyn maailmaan, jossa parrasvalot on sammutettu ja naamiot riisuttu.

Raymond Chandler (1888–1959) on niin kutsutun kovaksikeitetyn dekkarin ykkösnimi. HĂ€nen tuotannossaan nĂ€kyy vanha Los Angeles ja tuntuu ulkopuolisuus, ironia ja tietty synkkyys gangstereineen ja femme fataleineen. Chandlerin teosten juonet ovat tarkoituksellisen palapelimĂ€isia ja pakottavat tutkimaan rikoksen muitakin puolia kuin vain epĂ€illyn selvittĂ€mistĂ€.

*

”Chandler tuntuu luoneen amerikkalaisen sankarin kiteytymĂ€n: oivaltavan, toiveikkaan, mietteliÀÀn, seikkailullisen, tunteellisen, kyynisen ja kapinallisen.” The New York Times Book Review