(0)

PRiMA ViSTA 2a

E-Book


Musiikin opetuksessa tietokoneavusteisten opetusmenetelmien kehittĂ€minen on uusi ja kehittyvĂ€ toimiala. Soitinopetukseen varsinkin etĂ€opiskelua varten on kehitetty vielĂ€ pitempÀÀn opetusohjelmia ja – menetelmiĂ€. TĂ€llaiset opetusmenetelmĂ€t tarjoavat myös uusia oppimisen tapoja erilaisille oppijoille ja voivat parantaa tuntuvasti motivaatiota opiskella musiikinteoriaa ja sĂ€veltapailua. Tulokset osoittavat kuitenkin myös selkeĂ€sti sen, ettĂ€ opettaja/oppilas vuorovaikutussuhde on keskeinen tarve myös tietokoneavusteista opetusmenetelmÀÀ kĂ€ytettĂ€essĂ€.

Prima Vista sarjaa voi tietokoneella ja verkkomateriaalien avulla harjoitella LÀnsi-Uudenmaan musiikkiopiston sivuilta (http://virtual.lumo.org/ Prima Vista Suomeksi/), mistÀ kaikki tehtÀvÀt löytyvÀt. TehtÀvÀsivut avautuvat vain, jos omalla koneella on Encore musiikkiohjelma. Ilmaisen Encore musiikkiohjelman demo-version voi ladata InternetistÀ osoitteesta www.gvox.com. Kaikki sanelutehtÀvÀt soivat mutta eivÀt nÀy.

Susanna KirĂĄly on kehittĂ€nyt kuusi-osaisen Prima Vista oppikirja-sarjan LĂ€nsi- Uudenmaan musiikkiopiston musiikinteorian lehtorina ollessaan ja teki aiheesta myös vĂ€itöskirjan Helsingin yliopistossa kevÀÀllĂ€ 2012. (Computer-aided Ear-training: A Contemporary Approach to KodĂĄly’s Music Educational Philosophy).