(0)

Prosenttimiehen paluu

Hörbuch und E-Book


On sanottu, ettÀ 99 prosenttia moottoripyörÀilijöistÀ on lainkuuliaisia kansalaisia. MinÀ kuulun vielÀkin siihen yhteen prosenttiin.

KesÀllÀ 2009 Jari Eklund matkusti kansainvÀliseen rokkaritapahtumaan Italiaan. Kesken juhlavalmistelujen vuoristohotellissa rÀjÀhti pommi. Kohteena oli Rockers Klan, johon Jarikin kuului.

Vain kaksi vuotta aiemmin Eklund oli jÀttÀnyt taakseen rikolliseksi leimatun moottoripyörÀjengin, koska ei löytÀnyt sieltÀ etsimÀÀnsÀ. Miten tÀssÀ nÀin oli pÀÀssyt kÀymÀÀn, ettÀ taas oltiin sodan partaalla?

LoppukesÀstÀ 2007 Eklund oli pudonnut tyhjÀn pÀÀlle. Koko aikuisikÀnsÀ hÀn oli nÀyttÀnyt keskisormea keskiluokkaiselle yhteiskunnalle, katsellut sitÀ lasin lÀpi vastakulttuurin puolelta. Nyt hÀn oli ihmisten keskellÀ yksin ja haki paikkaansa kuoleman seuratessa kannoilla.

Matkallaan Eklund ajoi ratakireÀksi viritetyllÀ Triumph Speedmasterilla, vanhoilla jenkkiautoilla ja lopulta Italiassa cafe-raceriksi rakennetulla Moto-Guzzilla. HÀn ajelehti Suomen ja Ruotsin vÀlillÀ, etsi omaa heimoaan rokkarien ja raggarien parista, kokeili valokuvauksen opiskelua, ammattikuvaajan työtÀ ja kiinteistökeinottelua. Tutustui kansainvÀliseen hippiyhteisöön, romaneihin ja ardenninhevosiin.

Koko ajan rinnalla kulki yhteys Italiaan, ja se johti lopulta Rockers Klanin pÀÀllystöön. Vuotta myöhemmin Eklund löysi itsensÀ kansainvÀlisen ÀÀrioikeistoporukan paholaisen retriitistÀ opettelemassa hiljentymistÀ ja terrorismitaitoja.

Kolmessa vuodessa Eklund ehti kokea enemmÀn kuin kolme keskivertokansalaista elinikÀnÀÀn. Mihin Eklund pÀÀtyi? Löytyikö oikea tie?

Tapani Bagge ja Jari Eklund ovat aiemmin julkaisseet yhdessĂ€ kirjat Prosenttimies – Bikerin tarina (2022) sekĂ€ Teddy, Aikka ja Alpo – Alpo Hakalan musiikki ja elĂ€mĂ€ 1957–2021 (2023). Niiden lisĂ€ksi Bagge tunnetaan dekkareistaan.