(0)

Punch

E-Book


Lordi Reginald Sommerstonen vaimo lÀhtee tiehensÀ pariskunnan lapsi mukanaan. Myöhemmin lordi kohtaa punatukkaisen pojan, joka on varttunut terÀvÀksi kuin naskali ja saanut siksi lisÀnimen Punch. Punchin mukana kulkee kaiken kukkuraksi Ah-Sun, joka on kasvattanut poikaa tÀhÀn asti ja haluaa tehdÀ tÀstÀ oikean herrasmiehen. Reginaldilla ei ole aavistustakaan, mihin pistÀÀ pÀÀnsÀ, kun parivaljakko alkaa nÀytellÀ keskeistÀ roolia hÀnen elÀmÀssÀÀn.

Reippaan, ehtivÀisen ja oppivaisen Punchin kasvatukseen osallistuu koko joukko ihmisiÀ, eikÀ kommelluksilta vÀltytÀ tÀssÀ alun perin vuonna 1945 julkaistussa hyvÀntuulisessa seikkailukertomuksessa, joka sijoittuu ensimmÀisen maailmansodan jÀlkeiseen Englantiin.

Kirjailija Marton Taiga (1907–1969) oli oikealta nimeltÀÀn Martti Erik Hjalmar Löfberg. Taiga tunnetaan suomalaisena seikkailukirjallisuuden ja dekkarigenren taitajana, jonka tuotantoon kuuluu jopa 60 teosta. Kirjailija vĂ€ltteli julkisuutta mutta jĂ€i historiaan Outsiderin kaltaisena, monipuolisena viihdekirjallisuuden taitajana.