(0)

Rakkaus ja armo : Amour et miséricorde

Hörbuch und E-Book


Vangitseva kuvaus kulttimaisesta yhteisöstä ja hajonneista sisarussuhteista.

Vaikuttava ja pysäyttävä romaani kertoo ranskalaisesta Neitsyt Mariaa palvovasta kultista ja sen karismaattisesta naisjohtajasta. Sen ytimessä ovat syyllisyys, suru ja yhteisön valta.

Pariisissa asuva suomalainen Rebekka on surun turisti: hän kuokkii julkkisten hautajaisissa. Rebekka tutustuu Père-Lachaisen hautausmaalla toiseen hautajaisten vakikävijään, ranskalaiseen Célineen, jonka kanssa hänellä on ihmeellisen paljon yhteistä. Rebekka lähtee etsimään Célinen siskoa kulttimaiseen yhteisöön Etelä-Ranskan maaseudulle – ja toivoo saavansa samalla vastauksia omaan suruunsa.

Sulkeutunut ja salaperäinen yhteisö ottaa Rebekan vastaan ja tuntuu tarjoavan hänelle syyllisyyden tuntoihin sovituksen mahdollisuuden. Se vaatii kuitenkin yhteisön sääntöjen ehdotonta hyväksymistä. Rebekka päättää jäädä maatilalle, koska hän haluaa ymmärtää omaa menneisyyttään ja veljensä kohtaloa. Mitä Simolle tapahtui?

Annastiina Heikkilän vahvatunnelmainen ja tarkkanäköinen romaani pohjautuu osin tositapahtumiin. Se kuljettaa lukijan keskelle Ranskan myyttistä maaseutua ja pohtii valtaa, armollisuutta ja sisaruksen menettämiseen liittyvää surua.

Annastiina Heikkilä (s. 1982) on Ranskassa pitkään työskennellyt toimittaja, joka on tullut suurelle yleisölle tutuksi Ylen ohjelmista. Hän on julkaissut kiitetyn Vapaus valita kohtalonsa -romaanin (WSOY, 2022) sekä kaksi tietokirjaa Ranskasta, Bibistä burkininiin (S&S, 2018) ja Miksi Ranska raivoaa? (S&S, 2019). Rakkaus ja armo on hänen toinen romaaninsa.