(0)

Rex sista fall

E-Book


"Jag befallde Rex att söka och hunden rusade snokande sin vÀg. Det tog honom inte lÄng stund att upptÀcka en vittring. I det klara mÄnskenet kunde jag iaktta hans framfart nÀr han rusade över ett fÀlt. Jag skyndade efter honom, sÄg hur hunden korsade en vÀg och störtade över Ànnu ett fÀlt. Rex var snabb och jag förlorade honom ur sikte dÄ han störtade in pÄ vÀgen mot Solvalla."

Under den kallaste natten i mannaminne kommer ett larm frÄn Söder. En polisman vaknar av att hans hund, Rex, skÀller. Tillsammans med kollegan Georg Fast beger de sig till brottsplatsen i en polisbil med hunden sittandes vid fötterna. Det har skett ett inbrott i en fabrik, men tjuvarna blev visst skrÀmda och sprang ivÀg. Nu Àr det Rex uppgift att spÄra upp brottslingarna. Han Àr trots allt den bÀsta hunden i hela kÄren.

Poliserna följer honom lÀngs flera olika gator, vÀgar och stigar. De kÀnner att deras ork hÄller pÄ att ta slut, medan Rex bara fortsÀtter utan minsta tecken pÄ trötthet. Till slut nÄr de fram till ett hus liggandes i en ÄtervÀndsgrÀnd. Finns tjuvarna dÀr inne? Har Rex följt rÀtt spÄr?

Kjell Erling Genberg (1940-) Àr en svensk författare och manusförfattare frÄn norra HÀlsingland. Enberg Àr frÀmst kÀnd för sina deckarromaner, westernromaner och sin otroliga produktivitet som författare.