(2)

Rose 3: Rose och den nya tjejen

E-Book


Sommarlovet Àr slut och Rose ska börja i sexan. Nu blir de Àntligen Àldst pÄ mellanstadiet. En ny tjej ska börja i Roses klass och det gÄr rykten om att hennes pappa suttit i fÀngelse. Den nya tjejen Àr annorlunda, hon sminkar sig och fÀrgar hÄret och verkar mera utvecklad Àn de andra tjejerna. Men vem Àr det egentligen som döljer sig under den lite hÄrda ytan? Hur Àr det att vÀxa upp utan pappa? Och en pappa som dessutom suttit i fÀngelse? Kan det till och med vara sÄ att Rose tycker lite synd om Stephanie? Roses och Stephanies liv verkar sÄ olika, men gÄr det kanske att vara vÀnner ÀndÄ? FastÀn att de Àr sÄ olika?

KÀrleksbekymren, och spÀnningarna i tjejgruppen gÄr det inte att fly ifrÄn. Problemen finns dÀr och gör hela tiden livet komplicerat. Men allteftersom vÀnskapsbanden vÀxer sÄ ökar ocksÄ sjÀlvförtroendet. Och till slut gör de elaka kommentarerna inte lika ont lÀngre.

Puk KrogsÞe (1974) Àr utbildad lÀrare. KrogsÞe gjorde debut i Danmark med serien om Rose under 2014. Sedan dess kombinerar hon sitt författarskap med lÀrarjobbet. Det Àr ur sina erfarenheter frÄn skolan och skolmiljön som hon hÀmtar inspiration till sina böcker. KrogsÞe har sedan debuten med Rose skrivit ett flertal serier och böcker för barn och unga.