(0)

RUMINSKY-SYNDROMET

E-Book


Der var sÄ dejligt ude pÄ landet. Men sÄ kom Kenny til at knÊkke nakken pÄ en sÞd pige, han kunne lide. Han ville bare kÊle, ligesom han gjorde med kyllingerne i hÞnsegÄrden. Kun hÞnen Ruminskys kyllinger tog han ikke, for hun blev gal og hakkede ham. Kennys hjerne var lige sÄ lille, som hans krÊfter var store.

Anbragt pÄ det sociale bosted for udviklingshÊmmede, voldelige beboere, sÞger han trÞst i hÞnsegÄrden. Personalet bliver truet og tÊvet, og ledelsen er ligeglad. Systemet er ligeglad. De besvÊrlige er pakket godt af vejen. SÄ katastrofen i hÞnsegÄrden gÄr upÄagtet hen, undtagen hos Kenny.

Uddrag af bogen

Hun ringede til nattevagterne og bad dem sikre sig, at Gert lÄ i sin seng. Alt sÄ i fÞrste omgang roligt og fredeligt ud, men nedenfor vindueskarmen sÄ murstenene underlige ud. Da Palle sÄ rigtigt efter, var alle mursten under vinduet lÞse. Gert havde pillet murstenene ud og sat dem lÞst ind igen. Han kunne flygte nÄr som helst.

Palle orienterede de andre. De mÄtte med ud og fÄ syn for sagen. Herefter ringede de til Mindet 2, hvor der var en tom stue. Personalet fra tvillingeafdelingen kom til. Gert blev vÊkket og under tvang og tumult flyttet til sikrere rammer.

Palle ringede til Vita og fortalte om sin opdagelse, sÄ hun kunne sove trygt.

Néste dag ringede Vita til forstanderen og sagde, at hun var bekymret for sin sikkerhed. Hans eneste kommentar var: ”Sms’er du med din elsker, siden du vidste, at han havde lþsnet murstenene?”

Nu var Vita helt slÄet ud.

Om forfatteren

Birgit Dagmar Johansen var psykiatrisk overlÊge. Har skrevet utallige artikler og bÞger om blandt andet incest, fetichisme og sado-masochisme. I 20 Är sexologiske brevkasser i Helse og ALT for damerne med jordnÊr rÄdgivning for unge og gamle. Hun har medvirket som udvikler, underviser og leder ved sexologiuddannelsen pÄ Göteborgs Universitet. Ruminsky-syndromet er hendes tredje roman, som hun nÄede at fÊrdiggÞre kort fÞr sin dÞd.