(5)

Rusalka: Kuiskaajan muotokuva

Hörbuch und E-Book


Gerard Monti on luovaan tyhjiöön pudonnut kapellimestari, joka ei ole onnistunut sÀveltÀmÀÀn mitÀÀn sen jÀlkeen, kun hÀnen rakastettunsa Anna jÀtti hÀnet. Nyt, yli kymmenen vuotta myöhemmin, Gerard saa erikoista postia: kutsun hautajaisiin, tulevan vainajan itse allekirjoittamana. Kutsun lÀhettÀjÀ on Anna.

Gerard lÀhtee vaivalloiselle junamatkalle halki Euroopan juuri silloin, kun tulivuori Islannissa on purkautunut ja lentÀminen mahdotonta. Gerardin lÀhestyessÀ hautajaiskaupunkia Anna yrittÀÀ sopeutua ajatukseen kuolemastaan, hÀnen elÀmÀnsÀ piiri pienenee, ja tiivistyy lopulta yhteen huoneeseen. Taakse jÀÀvÀt sÀkenöivÀt pÀivÀt oopperan kuiskaajana, aiemmin niin vÀrikÀs elÀmÀ menettÀÀ vÀhitellen viimeisetkin sÀvynsÀ. Sitten tapahtuu jotakin odottamatonta, ja Anna on pakotettu kohtaamaan maailman vielÀ kerran uudesta nÀkökulmasta.

Vaihtuvien junien penkeillÀ huojahdellessaan Gerardilla on hyvÀÀ aikaa muistella Annaa ja yrittÀÀ vihdoin ymmÀrtÀÀ tÀmÀn ItÀ-Euroopasta kotoisin olevan naisen suhdetta lÀnteen - ja omaa suhdettaan itÀÀn. Marissa Mehrin romaani kysyy tÀrkeitÀ kysymyksiÀ siitÀ, millaisia kertomuksia me kerromme

itsestĂ€mme ja toisistamme maantieteellisin perustein. Romaanin tapahtumien yllĂ€ vĂ€reilee kiehtovana Rusalka, slaavilaisesta mytologiasta innoituksensa saanut Dvoƙakin ooppera, jolla on oma tĂ€rkeĂ€ merkityksensĂ€ sekĂ€ Annalle ettĂ€ Gerardille.