(2)

Samma gamla nya jag

E-Book


NÀr jag upptÀckte kristen tro i tonÄren trodde jag att jag i snabb takt skulle förvandlas till ett helgon.

Tjugotre Är senare lÀngs trons vÀg förundras jag över vad Gud har gjort i och med mitt liv. Men jag kan int ekomma frÄn att jag samtidigt kÀnner mig som samma gamla jag".

NÄgot Àr det som fÄr mig att ofta vÀlja yta i stÀllet för Gud. NÄgot Àr det som reducerar mitt liv till trygghet och kontroll. Jag Àr rÀdd för att Gud ska komma för nÀra. Ett visst förakt för mina egna handlingar finns hela tiden dÀr, precis under ytan av mitt medvetande. Jag anar att jag lever med en snedvriden bild av vem Gud Àr och vem jag sjÀlv Àr. Det fÄr mig att gÄ i flera riktningar samtidigt

Men hur ser det liv ut dÀr allt rör sig Ät samma hÄll: I riktning mot Gud?

Och kan man leva ett liv utan rÀdsla och förakt, som "samma gamla nya jag?"

Den hÀr boken Àr till dig som lÀngtar efter Gud och efter riktning i livet, men som kÀnner att strÀckan för att nÄ dit Àr för lÄng. Följ med mig en bit lÀngs vÀgen. Jag tar min utgÄngspunkt i Bibelns berÀttelser, den musik som jag Àlskar samt episoder ur mitt eget liv.

Robert Eriksson

------------------------------------

Den som vill bli andligen upplyst behöver vara hemmastadd i tvÀttstugan...Robert Eriksson skriver en bok som berör mig: handfast, klok, varsam och pÄ samma gÄng ytterligt uppfodrande för var och en som vill mogna som mÀnniska och kristen.

- Peter Halldorf i förordet

Robert Eriksson Àr förestÄndare i SÀvedalens Missionskyrka i Göteborg, sÄngare och skribent. Hans första bok, I stÀllet för balans sök Gud, kom ut pÄ Libris förlag 2012