(0)

Sanningsberget

Hörbuch und E-Book


KolmĂ„rden, 1989. PĂ„ pĂ„skaftonsnatten ska Hannas storebror Erik gĂ„ pĂ„ kyrkans midnattsmĂ€ssa med sin konfirmationsgrupp. EfterĂ„t Ă„ker han och nĂ„gra vĂ€nner till det mystiska Sanningsberget, dĂ€r det finns en grotta som enligt sĂ€gen anvĂ€ndes vid hĂ€xprocesserna i Östergötland under 1600-talet. Ryktena sĂ€ger att den som gĂ„r ner i grottan kan försvinna in i berget och bli kvar dĂ€r.

Erik kommer aldrig hem den natten.

Under Ären som gÄr utvecklar Hanna och barndomsvÀnnen Marcus en alltmer symbiotisk relation, tills livet för dem Ät olika hÄll. Han gör akademisk karriÀr, medan hon misslyckas med att komma in pÄ konstskolor, kÀnner sig osÀker pÄ sin riktning i tillvaron och tvivlar pÄ sin begÄvning. NÀr Hanna till slut blir en framgÄngsrik konstnÀr kan hon inte slÀppa tankarna pÄ vad det har kostat henne. Vilken rÀttvisa avgjorde att hon fick leva och att Erik försvann? Vad finns det kvar att tro pÄ nÀr det vÀrsta har hÀnt? Och kan berÀttelsen om Sanningsberget vara mer Àn en sÀgen?

Med Sanningsberget ÄtervÀnder Therese Bohman till KolmÄrden, dÀr hon sjÀlv vÀxte upp. Det Àr en uppvÀxtskildring med inslag av spÀnning som stÀller frÄgor om konst och sanning, men ocksÄ om hur man formas till den person man blir.