(2)

Sherlock Holmes i Stockholm

E-Book


I en undangömd samling brev och papper pĂ„ Stockholms slott hittas ett tidigare okĂ€nt manuskript av dr. Watson. Det visar sig vara redogörelsen av en ömtĂ„lig kĂ€rleksaffĂ€r i vilken Oscar II – "kungen av Skandinavien" – begĂ€rt Sherlock Holmes hjĂ€lp. Manuskriptet Ă€r den sanna historien bakom Holmes berömda fall "En skandal i Böhmen", som nu för första gĂ„ngen publiceras.

"Vi kÀnner igen scenen, men Àr inte riktigt vana vid dekoren, kostymerna och ljuden. Det Àr inte London med dess svepande dimmor och pulserande vÀrldsmetropolkuliss, utan ett vinterkallt Stockholm".

"Sven Sörmarks bok om Sherlock Holmes och dr. Watsons besök i Stockholm Àr nÄgot av det bÀsta och gentemot originalet mest trogna som av en svensk författare skrivits om Sherlock Homes." - Mattias Boström

Sven Sörmark (1923 – 1987) var en svensk författare, chefredaktör och förlagsdirektör. Född i skĂ„nska Hörby och medlem av bĂ„de svenska deckarakademin och skĂ„nska deckarsĂ€llskapet. Sörmark har skrivit ett 10-tal deckare och andra litterĂ€ra verk under sin levnadstid.