(1)

Simo Hurtta

E-Book


Verovouti Simon Affleck eli Simo Hurtta vastaa vain ja ainoastaan itselleen kolutessaan sÀÀlimÀttömÀsti veroja vuodesta toiseen. Apunaan hÀnellÀ ovat apurinsa, joiden saapumista kaikki pelkÀÀvÀt ja kotinaan hulppea hovi, jossa hÀneltÀ ei puutu mitÀÀn. Lopulta talonpojat kuitenkin ovat saaneet tarpeeksensa verovoudin vÀkivallasta, jota hÀn harjoittaa kuninkaan nimissÀ ja jopa tÀtÀkin huijaamalla. Talonpojat ottavat asian omiin kÀsiinsÀ.

Onni Palasteen historiallinen romaani Simo Hurtta on katsaus ahneuteen ja oikeudenmukaisuuteen. 1600-luvulle sijoittuvan romaanitrilogian ensimmÀinen osa on ajatuksia herÀttÀvÀ ajankuvaus, jossa yksittÀisillÀ teoilla voi olla kauaskantoiset vaikutukset.

Onni Palaste (s. BovellĂĄn, 1917–2009) oli sotakirjoistaan tunnettu suomalainen kirjailija. Palaste oli sotaveteraani, joka aloitti kirjoittamisen jo rintamalla. HĂ€n hyödynsi omia sotakokemuksiaan teoksissaan, joista tunnetuimpiin kuuluvat muun muassa RukajĂ€rven sissit (1967) ja Suomussalmen sankarit (1979).