(22)

Sisko ja kultainen pikari

Hörbuch und E-Book


Sisko ja kultainen pikari on aikamatka 1920-luvun kesÀÀn, jossa aurinko paistaa, pÀivÀt ovat leppeitÀ ja rakkaus suloista.

Sisko, ylÀluokkainen nuori nainen, on kesÀnvietossa Karjalan kannaksella perheensÀ kanssa. SiellÀ hÀn tapaa kiinnostavan, maailmaa kiertÀneen toimittaja Sorrin. Sisko ihastuu, mutta Sorri ei vastaakaan tunteisiin kuten Sisko odotti. Kun kuvioihin vielÀ sekoittuu perheen juoksupoika Vanja, on Siskolla edessÀÀn kesÀ tÀynnÀ tunteita. Onko kumpikaan miehistÀ se oikea? EntÀ mitÀ Siskon perhe tyttÀren rakkaussuhteisiin suhtautuu?

Romaani avaa nykylukijalle ikkunan 20-luvun suomalaisen ylÀluokan maailmaan. Se on hurmaava rakkaustarina, joka kÀsittelee myös naisen asemaa yhteiskunnassa ja parisuhteessa.

Elsa Soini (1893-1952) oli suomalainen kirjailija ja kÀsikirjoittaja, jonka laajaan tuotantoon kuuluu niin romaaneita, nÀytelmiÀ, pakinoita, elokuvakÀsikirjoituksia kuin radiokuunnelmia. Soinin tunnetuimpiin teoksiin kuuluvat kirjailija Aleksis KivestÀ kertova elÀmÀkertaromaani Nuori Aleksis, sekÀ yhdessÀ Seere Salmisen kanssa nimimerkillÀ Tuttu Paristo kirjoitetut kuunnelmat ja elokuvat Suomisen perheestÀ.