(10507)

Sista sommaren

Hörbuch und E-Book


”Rörande, roligt och mycket sommar!”

Expressen

Sista sommaren Àr en varm och underhÄllande roman om ett slumpartat möte, en ovÀntad vÀnskap och en oförglömlig sommar.

Adam Àr utkastad hemifrÄn och pÄ flykt frÄn en knarklangare nÀr han desperat bryter sig in i ett hus i Stockholms skÀrgÄrd. DÀr överraskas han av 86-Äriga Britta, en vresig och bestÀmd dam som mot sina barns vilja har rymt till sitt Àlskade sommarstÀlle.

Britta lĂ„ter Adam stanna eftersom hon inser att hon behöver hjĂ€lp. Han fĂ„r betala för mat och uppehĂ€lle genom att jobba hĂ„rt och följa hennes minsta nyck. Till en början gnisslar det ordentligt mellan dem, men lĂ„ngsamt börjar en vĂ€nskap vĂ€xa fram som kommer att förĂ€ndra dem bĂ„da. Det blir en magisk sommar – en av de bĂ€sta i Brittas liv.

”Vilken alldeles underbar debut! /.../ Sista sommaren har ett tĂ€mligen stilla men skönt tempo och bjuder pĂ„ bĂ„de med- och motgĂ„ngar, svĂ€rta, sorg och glĂ€dje, kittlande nerv och leenden, men kanske framförallt hĂ€rligt personliga karaktĂ€rer som jag redan saknar. /.../ Rekommenderas varmt!"

Agneta, boktipsare i P4 VĂ€sternorrland

"Jag fullkomligt Ă€lskar Britta, Adam, Iris och de andra karaktĂ€rerna i Sista sommaren! Men jag mĂ„ste utfĂ€rda en varning. Jag grĂ€t floder! Å andra sidan skrattade jag ocksĂ„ högt dĂ„ och dĂ„. Eleonore Holmgren har skrivit en underbar roman som jag varmt rekommenderar!"

Sophie Kaméus, Bonniers Bokklubb

"Boken som verkligen har allt! Den Àr mÀnsklig, rolig och charmig men Àven djup, sorglig och allvarlig. /.../ Vill du lÀsa en roman som inkluderar och som ger dig glÀdje? Vill du sugas in i en hÀrlig mÄ bra sommarkÀnsla? /.../ DÄ Àr det hÀr boken för dig. En bok som har massor med vÀrme och kÀrlek men pÄ ett sÀtt som kÀnns helt Àkta och verklighetstroget. Högsta betyg."

Bokprataren

”Jag har skrattat, grĂ„tit och bara njutit av den upplevelse som det vara att lĂ€sa denna fantastiska bok. De sista 100 sidorna lĂ€ste jag med omsorg för jag ville inte att det skulle ta slut.”

Puppies and Books

”Imponerande debutroman - jag önskar att den vore lĂ€ngre! Historien har en perfekt balans mellan allvar och humor plus att den Ă€r fyllig och vĂ€lskriven. 
 Man sugs in i den sköna sommarkĂ€nslan - dofterna, grĂ€set under fötterna och dagar pĂ„ landet. Det hĂ€r Ă€r en relationsroman med stor vĂ€rme som ocksĂ„ kĂ€nns vĂ€ldigt Ă€kta! Högsta betyg.”

Annsofie skrivliv

”Det kĂ€nns som jag Ă€r dĂ€r! Jag Ă€r en del av familjen, en av vĂ€nnerna. Jag har skrattat tillsammans med Britta, Iris och Adam. Jag har blivit arg och frustrerad. Jag har grĂ„tit tillsammans med dem, men framförallt har jag kĂ€nt en stor glĂ€dje över att vara en del av gemenskapen!”

Ninas Bokhylla

"FĂ„ngades direkt och kunde liksom inte sluta lĂ€sa. Helt underbar bok dĂ€r vi fĂ„r följa en vilsen ung man som möter en pensionerad kvinna som vet vad hon vill. SĂ„ rolig och samtidigt tĂ€nkvĂ€rd. Älskar! Rekommenderas verkligen!"

Boklusens bokblogg

Ӂh, som jag har njutit av att lĂ€sa den hĂ€r boken. Ville inte att den skulle ta slut. Det hĂ€r Ă€r feelgood nĂ€r det Ă€r som bĂ€st - charmig, rolig, underhĂ„llande och samtidigt med bĂ„de svĂ€rta och djup. /.../ Det Ă€r verkligen sommar i en bok. LĂ€s!”

Malins bokblogg