(0)

Skrot & Korn

E-Book


Ibland Àr det lÀtt att vÀxa upp. Livet leker och ingen Àr elak mot dig. Eller sÄ blir det som för Kjell-Elvis Korn. Han vÀxer upp utan far, men med en mor som Àlskar honom för tvÄ. I skolan finns inte bara de Àldre barnen, som retas och ger sig pÄ honom. DÀr finns Àven fröken Synnergren. En 40-Ärig stockholmska, som inte ser med blida ögon pÄ den lille pojkens sÀtt att vara och tÀnka. Hon fÄr honom att avsky huvudstaden, trots att han aldrig satt sin fot dÀr.

LÄngt senare Àr den vuxne skrothandlaren stolt över det han och lilla mamma byggt upp. En rejÀl skrotgÄrd, dÀr bilvrak trÀngs med allt frÄn cyklar till skördetröskor. Passionen Àr gamla folkabussar och nÀr Kjell-Elvis fÄr möjlighet att köpa en riktig raritet för en spottstyver, börjar Àventyret. Det finns ett litet problem dock. Han mÄste hÀmta den personligen. I Stockholm.

Gubben Korn far norrut i sÀllskap av sin bÀste vÀn och livet tar snart en ovÀntad vÀndning. En liten omvÀg. Alla behöver vi nÄgon gÄng göra en inre resa. Skrothandlarens pÄbörjas i samma ögonblick, som han lÀmnar Byatorps grÀnser. För inombords vilar bÄde sorg, hopp och förlorad lycka. KÀnslor som bara vÀntat pÄ ett rejÀlt Àventyr ?

Följ med! Kliv in i Ànnu en kÀrleksfull hyllning till landsbygden. Njut av en bok som Àr av samma skrot och korn som Frid & Fröjdh.