(96)

Sokkoleikki

Hörbuch


Kun Dave Guerney oli vielÀ New Yorkin poliisin johtava murhatutkija, lehdistö kutsui hÀntÀ superetsivÀksi. Se Àrsytti hÀntÀ, samoin kuin rikolliset, jotka uskoivat voivansa tappaa jonkun jÀlkeÀkÀÀn jÀttÀmÀttÀ. Aina jÀi jÀlkiÀ, Guerney uskoi.

Mutta entÀ jos ei jÀÀnytkÀÀn?

Guerney on palannut varhaisten elÀkepÀiviensÀ rauhaan, yrittÀÀ kasvattaa parsaa ja mukautua luonnon rytmiin, kun kÀsittÀmÀttömÀn kummallinen ja raaka tapaus houkuttelee hÀnet jÀlleen kentÀlle. Arvostetun psykiatrin vastavihitty vaimo löytyy lukitusta pihavajasta pÀÀttömÀnÀ vain muutama minuutti hÀÀmaljojen jÀlkeen. Poliisi uskoo, ettÀ murhaaja on kadonnut meksikolainen puutarhuri, mutta murhatun naisen Àiti, kylmÀkiskoinen seurapiirikaunotar, on toista mieltÀ.

Guerneyn tutkimukset etenevÀt haparoiden, umpikujasta toiseen, ja nopeasti eriskummallisen kammottavasta tapauksesta uhkaa muodostua kammottavan eriskummallinen sokkoleikki. Paljastuva suunnitelma on pirullinen ja uhkaa lopulta paitsi GuerneyÀ myös hÀnen vaimoaan, ja yrittÀessÀÀn suojella tÀtÀ hÀn huomaa, ettÀ murhaaja on kuin onkin jÀttÀnyt jÀljen. Havainto vain tulee niin myöhÀÀn, ettÀ se ei ehkÀ enÀÀ ehdi pelastaa hÀnen omaa henkeÀÀn.

SokkoleikkiÀ on helppo suositella kaikille, jotka rakastavat kunnon arvoituksia. CNN.com

Vahva jatko tekijÀn uskomattoman loistavalle esikoisteokselle. Washington Post