(0)

Store Kongensgade 23

E-Book


”Finns det en tidpunkt eller en plats i en mĂ€nniskas liv som förlĂ€ngningen visar sig vara viktigast? Ett centrum som passarens spets kan placeras i, eftersom allt det som tidigare skett drömlikt pekar fram mot det och allt det som följer dĂ€refter siktar tillbaka mot denna punkt, vars betydelse man sjĂ€lvfallet inte bejakar förrĂ€n lĂ„ngt senare?”

SÄ inleds SÞren Ulrik Thomsens bok om den plats i livet som betytt mest för honom, Store Kongensgade 23. Han Àr sexton Är och flyttar in till Köpenhamns centrum, spÀnd av förvÀntningar pÄ allt som ligger framför honom. Samtidigt Àr hans mor mycket deprimerad och tas in pÄ ett mentalsjukhus, dÀr hon fÄr tillbringa sju Är och utstÄ stark psykofarmaka och elchocker utan att nÄgon frÄgar om varför hon mÄr dÄligt.

I spÀnningsfÀltet mellan lycka och olycka reflekterar författaren om livet, om varför man skriver, om rÀdsla för Älderdomen, om hösten, nÀr allt bÄde blÄser upp och dör ut. Och om en lÀgenhet pÄ Store Kongensgade 23, som Àven om den tillhör hans förflutna, likvÀl Àr den plats som framtid alltid kommer att strÄla frÄn.