(330)

Suomalaisuuden kultainen kirja

Hörbuch und E-Book


Herkullinen tutkimusmatka suomeen ja suomalaisuuteen!

MiltÀ nÀyttÀvÀt Suomi ja suomalaiset puolivirolaisen ex-myymÀlÀetsivÀn silmin?

Jokaisella tolkun kansalla on eepoksensa. Kalevala kertoo ontuvaa tarinaa maamme varhaisimmista vaiheista, mutta Suomalaisuuden kultainen kirja valaisee polkua tulevaan. Yli kolmekymmentÀ vuotta Suomessa asunut Antto Terras pukee nyt sanoiksi kaikki havaintonsa yhteisestÀ kotimaastamme. SisÀlle nÀkee kuulemma parhaiten ulkopuolisena, eikÀ rutinoitunut kyttÀÀjÀ-kirjailija tuota lukijoilleen pettymystÀ tÀllÀkÀÀn kertaa.

Kirja ei jÀtÀ kiveÀkÀÀn kÀÀntÀmÀttÀ peuhatessaan arvojemme, uskomustemme ja normiemme parissa. Maailman onnellisimman kansan mollivoittoista elÀmÀÀ ei ole koskaan aikaisemmin analysoitu yhtÀ hauskasti!

Maantieteellinen asemamme ja historiamme vaikuttavat kuin varkain kaikkeen tekemiseemme. TÀmÀn teoksen avulla jokainen voi ymmÀrtÀÀ itseÀÀn taas hiukan paremmin. Terraksen rehellisyyteen pyrkivÀn huumorin kautta on kÀtevÀ kÀsitellÀ myös kansallisia traumoja ja pelotella kauemmaksi menneisyyden haamut.

Kirjailija Antto Terras (s. 1973) on julkaissut aikaisemmin muun muassa Viroa ja virolaisia kÀsitteleviÀ teoksia. VIRO (sensuroimaton) ja Helsinki-Tallinn Express ovat tÀnÀÀn etnokoomisen kirjallisuuden klassikoita. Terraksen teoksissa asia ja huumori vuorottelevat tavalla, joka pitÀÀ lukijan jatkuvasti varpaillaan. Suomalaisuuden kultainen kirja on hÀnen 12. teoksensa.