(0)

Suomen maan Meripedot maalikuvilla selitetyt

E-Book


"Monia vuosia sitten saatiin hylkeen poika kiini meren rannalta ja vietiin elÀmÀnÀ lÀhellÀ olevaan kartanoon. Se oli niin sievÀ ja lapset suostuivat siihen niin ettei sitÀ maltettu tappaa. EikÀ siitÀ pikkuisesta elÀmÀstÀ olisi suurta hyötyÀkÀÀn tapettuna ollut, jonka vuoksi ei se ÀrsyttÀnyt ihmisten ahneuttakaan, joka kaikista ihmisen vioista on julmin sekÀ lÀhimmÀistÀ ettÀ elÀimiÀ kohtaan."

"Suomen maan meripedot – maalikuvilla selitetyt" on kiinnostava vuonna 1855 julkaistu tietokirja hylkeistĂ€ ja mursuista. Kirjailija Gustaf Erik EurĂ©n oli aikaansa edellĂ€, sillĂ€ kirjassa kĂ€sitellÀÀn myös ihmisen harjoittamaa julmuutta hyljettĂ€ kohtaan. Kirja sisĂ€ltÀÀ myös kauniit tietopiirokset mursuista ja eri hyljelajeista.

Gustaf Erik EurĂ©n (1818–1872) oli suomalainen tietokirjailija, opettaja ja kielentutkija. HĂ€n valmistui papiksi Turun yliopistosta, mutta hĂ€n työskenteli suurimman osan elĂ€mĂ€stÀÀn historian lehtorina hĂ€meenlinnalaisessa lukiossa. EurĂ©n perusti myös HĂ€meenlinnan ensimmĂ€isen sanomalehden vuonna 1858.

Eurén julkaisi tietokirjallisuuden lisÀksi myös elÀmÀkertoja.