(195)

Syndaren

Hörbuch und E-Book


En far med mörk bakgrund. En dotter som tvingas slÄss för sitt liv. En man vars kriminella operation korsar deras vÀg.

I centrala Göteborg skjuts den unga Äklagaren Ulrika Ericsson ner efter en avslutad gÀngrÀttegÄng. Medan lÀkarna kÀmpar för hennes liv inleds det som ska bli en av Sveriges mest uppmÀrksammade brottsutredningar.

Erik Feldt lever undangömd för omvÀrlden i en liten by belÀgen i grÀnslandet mellan skog och fjÀll nÀr han nÄs av nyheten om att hans dotter utsatts för ett mordförsök. Efter Är i konfliktzoner runt om i vÀrlden har Erik Feldt sett in i mÀnniskans mörkaste vrÄr och nu gÄtt i sjÀlvvald exil. Dagarna bestÄr av en monoton cirkel av livsuppehÄllande aktiviteter utan direkt mÄl eller mening och hans Äterkommande mardrömmar ackompanjeras av alkoholens tomma toner.

Mordförsöket pĂ„ dottern, som han sedan lĂ€nge tappat kontakten med, tvingar Erik Feldt till en rad insikter och val. För att rĂ€dda sin dotter, men Ă€ven sig sjĂ€lv, mĂ„ste han börja agera, vilket leder honom tillbaka till den tid dĂ„ han var anstĂ€lld pĂ„ SÄPO. Ödet har gjort att gamla synder kommer upp till ytan och Erik Feldt tvingas lĂ€mna sin undanskymda tillvaro för att exponeras för omvĂ€rlden. FrĂ„n Norrbotten via Göteborg till Spaniens solkust följer Erik Feldt ett spĂ„r utlagt av en gammal motstĂ„ndare som vuxit sig starkare genom Ă„ren. Erik Feldt engagerar ett team av professionella aktörer och med stöd frĂ„n ovĂ€ntat hĂ„ll ger han sig ut pĂ„ jakt. I vĂ„gskĂ„len ligger hans dotters liv, deras relation och hans egen sjĂ€l.