(0)

Syysmatka

E-Book


Keski-ikÀinen mies katselee puutalon ikkunasta isÀÀnsÀ pihatöissÀ ja nÀkee tÀmÀn uusin silmin. KöyryselkÀinen isÀ on muuttunut vanhukseksi eikÀ ole enÀÀ se tuttu iÀtön ja ylivoimainen mies kahvipöydÀn toiselta puolelta. Toisessa novellissa minÀkertoja tarkkailee ÀitiÀÀn, pikkutytöstÀ salakavalan nopeasti vanhuuteen huijattua naista, joka pitelee lapsuutensa aikaista piimÀleiliÀ kÀdessÀÀn. Muutos merkitsee luopumista mutta myös huimaa vapautta seuraaville sukupolville, joiden on otettava uusi paikkansa isien ja Àitien tilalla.

Humaani katse ja lempeÀ huumori sÀvyttÀvÀt Juhani SyrjÀn novellikokoelmaa, joka tarkastelee koskettavasti aikuisen suhdetta iÀkkÀisiin vanhempiinsa.

Juhani SyrjÀ (s. 1943) on suomalainen kirjailija. HÀnet tunnetaan syvÀluotaavista romaaneistaan, joiden miespÀÀhenkilöt etsivÀt itseÀÀn ja kieltÀytyvÀt seuraamasta sovinnaisia elÀmÀnpolkuja. Myös luonto ja työnteko korostuvat SyrjÀn tuotannossa keskeisinÀ aineksina. SyrjÀ on kirjoittanut romaanien ohella myös esseitÀ ja aforistisia kirjoituksia.