(0)

Taistelu kaivososakkeista

E-Book


Pekka Lipponen on viettÀmÀssÀ aikaa Kalifornian huvilallaan ja pitÀmÀssÀ taukoa töistÀ. YllÀttÀen paikalle saapuu salaperÀinen herra Coper, jolla on huonoja uutisia Pekalle: Sierra Monten osakkeiden arvo on romahtanut roimasti. HÀtÀpÀissÀÀn Pekka myy osakkeitaan tÀlle herrasmiehelle, mutta hÀnen lÀhdettyÀÀn selviÀÀ, ettÀ kyseessÀ olikin huijaus. Miten hÀn pÀÀsisi tÀmÀn miehen kannoille, ja kuka hÀn oikeasti on?

Taistelu kaivososakkeista vuodelta 1958 on Outsiderin eli Aarne Haapakosken jÀnnitysromaani, jossa seikkailee jÀlleen seikkailija Pekka Lipponen. Kumppaninaan hÀnellÀ on tÀllÀ kerralla veljenpoika Esko. Seikkailu vie aina Meksikoon asti.

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki ovat liikemiehiĂ€, jotka ovat tottuneet matkustamaan ympĂ€ri maailmaa. Vaara vaanii kuitenkin yllĂ€ttĂ€vissĂ€ paikoissa – edessĂ€ on kiperiĂ€ tilanteita niin New Yorkissa, Tokiossa kuin myös Pariisissa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellĂ€ Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut 1940-luvulta lĂ€htien.