(38)

Taistelu vapaudesta: Ukrainan tie kohti demokratiaa ja rauhaa

Hörbuch und E-Book


Ukrainan hallinnon sisÀpiirilÀisen suora ja koskettava kuvaus presidentti Volodymyr Zelenskyin taistelusta maansa demokratian ja vapauden puolesta.

Presidentin lehdistösihteerinÀ toiminut Julija Mendel kuvaa, kuinkaZelenskyi ryhtyi presidentinvaalit voitettuaan mÀÀrÀtietoisesti uudistamaan maataan VenÀjÀn jatkuvan painostuksen alla.

Mendel oli mukana, kun Zelenskyi pyrki viemÀÀn entistÀ neuvostovaltiota kohti lÀnttÀ. HÀn kertoo sisÀpiiritietoa Zelenskyin ja Putinin tapaamisista, Ukrainan valtavista talousongelmista sekÀ maan politiikkaan sotkeutuneista oligarkeista, joista osa ajoi avoimesti VenÀjÀn etuja. Kreml kohdisti toistuvasti trolliarmeijansa kyberhyökkÀyksiÀ ZelenskyitÀ vastaan.

Mendel kertoo myös omasta elÀmÀstÀÀn sekÀ siviilien karmeista olosuhteista VenÀjÀn aloittaman hyökkÀyssodan keskellÀ. Oman kihlattunsa hÀn saattoi rintamalle sotimaan maansa puolesta.

Julija Mendel muistuttaa meitÀ totuuden tÀrkeydestÀ sekÀ ihmisyydestÀ. Arvoista, jotka VenÀjÀ on tÀysin hylÀnnyt sodan aikana.

Julija Mendel on ukrainalainen toimittaja, joka toimi Volodymyr Zelenskyin lehdistösihteerinĂ€ ja tiedottajana vuosina 2019–2021. MendelillĂ€ on vuosien kokemus toimittajan työstĂ€ ja hĂ€nen kirjoituksiaan on julkaistu mm. New York Timesissa ja Washington Postissa. Taistelu vapaudesta on hĂ€nen ensimmĂ€inen kirjansa.