(1)

Talo Dzersinskajan varrella

E-Book


Tiedotuskomppanian palveluksessa oleva Konrad Varjo kiinnostuu Ă„Ă€nislinnan kadun varrella sijaitsevasta mystisestĂ€ talosta ja pÀÀttÀÀ mennĂ€ taloon tutkimusretkelle. Kun hĂ€n todistaa toinen toistaan oudompia sattumuksia, joihin liittyvĂ€t neuvostoliittolaiset hahmot, aseet ja tuhopoltot, paikalle pyydetÀÀn salapoliisi Klaus Karma tutkimaan asioita lĂ€hemmin. Pian kaikki asiasta kiinnostuneet saavat huomata olevansa suuressa vaarassa, sillĂ€ he ovat vasta raapaisseet pintaa.

Outsiderin eli Aarne Haapakosken jÀnnitysromaan Talo Dzersinskajan varrella (1942) on klassinen Neuvostoliittoon sijoittuva vakoojatarina, jonka piinkovat hahmot takaavat yllÀtystÀ ja mysteeriÀ sivu toisensa jÀlkeen.

Klaus Karma on ÀlykÀs ja omaperÀinen arkkitehti, joka on kunnostautunut myös salapoliisina. Karma-sarjassa hÀn seikkailee rikosten ja murhamysteerien maailmassa 1900-luvun alun Suomessa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellĂ€ Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut 1940-luvulta lĂ€htien.