(0)

Tarukuninkaat

E-Book


Kaksi hurjaa Shakespeare-klassikkoa modernilla kielellÀ.

Kuningas Lear on vanha ja haluaa luopua kruunustaan. HÀn pÀÀttÀÀ jakaa valtakuntansa kolmen tyttÀrensÀ kesken, mutta tekee vÀÀrÀn valinnan. HyvÀsydÀminen tytÀr Cordelia jÀÀ ilman valtaa, kun viekkaat ja kieroilevat siskot Regan ja Goneril saavat kaiken. Vanha kuningas saa maksaa virheestÀÀn vielÀ pitkÀÀn.

Upseeri Macbeth tapaa taistelusta palatessaan kolme noitaa, jotka ennustavat hÀnen tulevan kuninkaaksi. Vallanhimoisen vaimonsa innostamana Macbeth alkaa toteuttamaan murhasuunnitelmaa, joka johtaa hÀnen traagiseen loppuunsa.

Shakespearen klassikot saavat uudenlaisen toteutuksen teoksessa, joka sovittaa tunnetut nÀytelmÀt proosamuotoon. ElÀvÀinen, rÀiskyvÀ kieli, tarinoiden kiihkeys ja hahmojen monitasoisuus tulevat aiempaa helpommin ymmÀrrettÀviksi. AlkuperÀisten nÀytelmien suuret teemat ja vaikuttavat tarinat ovat yhÀ voimissaan, ja vÀkivallan ja rakkauden pyörre vie lukijan mennessÀÀn.

Annina Holmberg (s. 1964) on suomalainen kirjailija ja kÀsikirjoittaja. HÀn on kasvanut teatteriperheessÀ ja kiinnostunut teatterista, kirjallisuudesta ja muista taiteen lajeista jo nuorena. Holmberg on julkaissut teoksia erityisesti lapsille ja nuorille.