(7)

The Hills

E-Book


Restaurangen The Hills hÀrstammar frÄn en tid dÄ grisar var grisar och svin var svin, brukar HovmÀstaren sÀga, med andra ord mitten av 1800-talet. UppstrÀckt stÄr jag hÀr i kyparmunderingen och kunde lika gÀrna ha stÄtt sÄ för hundra Är sedan eller mer. Varje dag utförs extrema handlingar av vuxna mÀnniskor, men inte av mig.

PÄ restaurangen The Hills Àr allt som det ska vara, sÄ som det alltid har varit. Borden Àr dukade, gÀsterna har elegans, maten Àr komplicerad och vÀllagad, vinlistan diger. Men i detta lugna och ordnade lilla universum stÀlls plötsligt en dag allt pÄ Ànda. Ingenting kommer nÄgonsin att bli sig likt.

»En litterÀr Wes Andersson. BedÄrande och knÀpp underhÄllning.«

— Kirkus Review

»Faldbakken bygger en delikat spÀnning mellan bristen pÄ hÀndelser och de mÄttlösa beskrivningarna av desamma. I slow motion rullas huvudpersonens sammanbrott upp som slapstick med Ängestfyllda undertoner. Under berÀttelsens gÄng förlorar servitören uppfattningen om vem han Àr och vad han förvÀntas göra sÄ fullstÀndigt att han plötsligt tycks vara en man som kan göra vad som helst.«

— The New York Times Book Review