(16)

Tuplana, kiitos!

E-Book


32-vuotiaat kaksoissiskot Elisa ja Alisa Viika asuvat taas samassa taloyhtiössÀ nyt kun Elisa on palannut monen vuoden ulkomailla työskentelyn jÀlkeen Suomeen. TÀhÀn asti lÀhekkÀin asuminen on ollut kummastakin yllÀttÀvÀn helppoa, mutta kaikki muuttuu kun Elisa löytÀÀ rappukÀytÀvÀstÀ ruumiin ja soittaa sisarensa apuun.

Kun ruumis sitten katoaa sisarusten menneisyydestÀ alkaa vyöryÀ esiin asioita, jotka he molemmat olisivat halunneet unohtaa ja asioita, joista heistÀ kummallakaan ei ollut aavistustakaan.

Liki kolmenkymmenen vuoden ajan keskustan perinteikkÀÀn kaupunginhotellin ravintolassa on kÀynyt joka keskiviikko nainen, joka istuu aina samaan pöytÀÀn ja tilaa aina saman juoman, tuplaviskin. ElÀkkeelle jÀÀvÀÀ ravintolapÀÀllikköÀ askarruttaa naisen kohtalo ja hÀn pÀÀttÀÀ ottaa siitÀ selvÀÀ.

Anna ja Eppu Nuotion rikosromaani kulkee kahdessa eri aikatasossa ja kuljettaa lukijan keskelle aina vain oudommaksi muuttuvaa todellisuutta. Romaani ruumiinavaa paitsi sisarusten suhteen myös heidÀn kummia varjoja tÀynnÀ olevan elÀmÀnsÀ.

Eppu Nuotio (s. 1962) on Berliinin-vuosien jÀlkeen Helsinkiin asettunut palkittu kirjailija, jonka laajaan tuotantoon kuuluu lÀhes seitsemÀnkymmentÀ kirjaa, lukuisia tv-sarjoja, nÀytelmiÀ, kuunnelmia ja musikaaleja. HÀn on toiminut Unicefin HyvÀn tahdon lÀhettilÀÀnÀ vuodesta 2002.