(4)

Turkish Delight

E-Book


Reportern Patrik Andersson reser till ett mytomspunnet och myllrande Istanbul för att hjÀlpa sin vÀn Okan. Patrik rycker ut som vÀn - men nyhetsreportern i honom kÀnner ocksÄ vittringen av en bra story.

I vÀntan pÄ Okan dyker en kvinna upp som presenterar sig som Lokhoum - "Candy". Vid en nÀrmare betraktelse visar hon sig inte vara kvinna - eller i alla fall inte född till det. Okan och Patrik möts sÄ smÄningom pÄ den exklusiva nattklubben Reina, dÀr Okan omsvÀrmas av modelltjejer och champagnen ligger i ishinken.

Det Àr lÄngt ifrÄn den Okan som Patrik lÀrt kÀnna i Stockholm. Istanbul Àr Okans andra hem och han försörjer sig som kÀndisfotograf.

Nu behöver han Patriks hjÀlp att skaffa fram ett dokument gömt i en lÀgenhet som stÄr under bevakning. Ryktet sÀger att detta dokument bevisar folkmordet pÄ armenierna 1915. Ett sÄdant bevis vore förstÄs högexplosivt politiskt stoff som starka krafter kan göra allt för att dölja - eller avslöja, inte minst inom militÀren eller "den djupa staten". Dokumentet visar sig dock vara nÄgot helt annat - en vittnesbörd om en annan sorts massaker: en sexorgie som utmynnat i flera brutala lustmord. Det Àr höljt i dunkel vilka offren Àr men Patrik kommer en mycket mörk konspiration pÄ spÄren, dÀr vÀn likavÀl kan vara fiende.

I Turkish Delight blandas dagsaktuell politik och historiskt laddade Àmnen i Istanbuls bögkvarter. Den Àr ett nytt steg i Niclas Ericssons författarskap och berÀttelsen om reportern Patrik Andersson, som introducerades i Familjehemligheter 2009.