(0)

Uutisissa valheita, valheista uutisia

E-Book


Sanomalehdet perustettiin jakamaan uutta tietoa, levittÀmÀÀn sivistystÀ ja puolustamaan demokratiaa.

Some-aikakaudella uutismedia on ahtaalla. Poliitikot, yritysjohtajat ja mainostajat pyrkivÀt keskustelemaan suoraan yleisön kanssa ja vaientamaan arvostelun. Uutisten muodossa jaetaan mielipiteitÀ, mainoksia ja suoranaisia valheita. Sosiaalisen median sisÀllöistÀ kukaan ei kanna vastuuta.

Kannattaako kustantajien tuottaa asiatietoa vai keskittyÀ peukutusten kerÀÀmiseen? Valtaako Suomen tiedonvÀlityksen verovaroilla yllÀpidetty ja poliitikkojen valvoma Yle ja kotimaaton Google? MitÀ tÀmÀ merkitsee suomalaisten oikeudelle saada riippumatonta tietoa ja viime kÀdessÀ demokratialle?

Uutisissa valheita, valheista uutisia keskittyy median hÀmÀrÀÀn tulevaisuuteen ja vastaa kysymykseen, selviÀÀkö suomalainen media.

PÀÀtoimittaja A.-P. PietilÀ on toiminut yli 40 vuotta uutis- ja taloustoimittajana, kolumnistina ja tulosvastuullisena mediajohtajana tv-uutisissa, aikakaus- ja sanomalehdissÀ. HÀn on median sisÀpiirilÀinen, joka tuntee tiedonhankinnan keinot ja hallitsee kontaktit yritysjohtajiin, mainostajiin ja poliitikkoihin.