(5)

Vald av Solen

E-Book


Cirkeln Àr bruten och mÀnniskorna har höjt sin egen ras till den överlÀgsna. Och enda. Sagan om Norvala fortsÀtter.

Mina vaknar upp pÄ en ö utanför Norvalas kust efter att ha sovit lÀngre Àn nÄgon mÀnniska möjligen kan göra. DÀr möter hon nÄgra som kallar sig sjöfarare, trots att alla vet att ingen kan resa över havet. Det Àr en av mÄnga saker som inte stÀmmer överens med det Norvala hon somnade ifrÄn.

Mina fÄr möta okÀnda folkslag och en verklighet som hela tiden funnits dÀr undangömd. Precis som sanningen om henne sjÀlv. Vem Àr hon egentligen? Varför Äldras hon aldrig? Och varifrÄn kommer hon om de hon vÀxt upp med inte var hennes far och mor?

Den nya vĂ€rlden har ett uppdrag Ă„t henne. Men först mĂ„ste hon tillsammans med en av sjöfararna ta sig till hĂ€xorna i Nordanborg – de som bevarat Norvalas hemlighet i sexhundra Ă„r. Mina och Tjaldur pĂ„börjar den mödosamma vandringen genom ett land dĂ€r man dödar allt som kommer ut frĂ„n Skogen.

Vald av Solen Àr andra boken i Norvalaserien. Det Àr en jordnÀra, magisk relationsroman. Den handlar om vikten av att hitta sitt folk för att finna sig sjÀlv, om vÀnskap, kÀrlek, förlÄtelse och kraft. Och om att vÀlja.