(9)

Vauvaskainen

Hörbuch und E-Book


MistÀ vauvat tulevat?

HengÀstyttÀvÀ jÀnnityskertomus perheenlisÀyksestÀ paljastaa kaiken, mitÀ olet aina halunnut tietÀÀ vauvojen syntymÀstÀ. (Faktat kannattaa tarkistaa kuitenkin jostain muualta.) Kirja on koko perheen vauvakirja, jonka ÀllistyttÀvÀt kÀÀnteet ja vÀrikkÀÀt kuvitukset puhuttelevat kaikkia 3-103-vuotiaita.

Tuleva Ă€iti ja tuleva isĂ€ istuvat iltateen ÀÀrellĂ€, kun Ă€idin suusta yllĂ€ttĂ€en lennĂ€htÀÀ kĂ€ki. Äidin biologinen kello se siinĂ€ vain pĂ€rĂ€htÀÀ - on aika hankkia vauva! Tuleva isĂ€ lĂ€htee siltĂ€ istumalta markettiin, sillĂ€ nyt tarvitaan pullapitsataikinaa. Tuleva Ă€iti haukkaa sen suuhunsa, ja tuota pikaa hĂ€nen vatsassaan alkaa kasvaa Vauvaskainen. NĂ€in kĂ€ynnistyy huumorin ja rintamaitoroiskeiden vĂ€rittĂ€mĂ€ kertomus siitĂ€, kuinka lapset tĂ€hĂ€n maailmaan tulevat.

Jani Nieminen on Helsinkiin asettunut kirjailija, kirjastopedagogi ja kahden pienen lapsen isÀ. HÀnet tunnetaan taitavasti arkea oivaltavasta, rennosta ja absurdin humoristisesta ilmaisusta, joka koskettaa ja ilahduttaa lukijaa monella tapaa. Vauvaskainen on lyriikan Paasilinnaksikin tituleeratun Niemisen ensimmÀinen lastenkirja. Tuomas KÀrkkÀinen on helsinkilÀinen kuvittaja ja visuaalinen muotoilija, jonka kuvitusten huumori, yllÀttÀvyys ja voimakkaat vÀrit ilmentÀvÀt Vauvaskaisen maailmaa tÀydellisesti. HÀnen oma esikoislastenkirjansa Suomen ÀmminkÀiset vÀrikuvina julkaistiin kevÀÀllÀ 2021 (S&S).