(0)

Verandan

E-Book


Dagny kan inte förstÄ vilken tur hon haft som lyckades fÄ Kjell. Han som haft sÄ mÄnga kvinnor efter sig i sina dar ... Men trots att de nu Àr gifta kan hon inte lÄta bli att tÀnka pÄ alla de andra, de som han en gÄng kanske kysst och kÀnt nÄgonting för. Hon skulle inte sÀga att hon Àr svartsjuk, men visst hade det varit fint om han inte hade kÀnt nÄgon annan innan henne? Hur kommer det sig att Kjell valde just henne till att bli sin fru?

Novellsamlingen "Verandan" publicerades för första gÄngen 1947 och innehÄller tre noveller som handlar om relationer och det Àktenskapliga samspelet ur det kvinnliga perspektivet.

Sivar Arnér, född 1909, var en svensk författare och dramatiker. Han debuterade 1943 och kom att bli betraktad som en av 1940-talets ledande svenska prosaister. I flera av hans verk finns drag av mysticism pÄ samma gÄng som de kÀnnetecknas av en utprÀglad psykologisk realism. En Äterkommande tematik berör frÀmlingsskap inför vÀrlden och hans karaktÀrer tycks ofta drabbade av disharmoni. Arnérs litterÀra stil har beskrivits som ordknapp och expressiv.