(1)

Vernissagen

E-Book


Det Ă€r 2007 och har precis börjat regna. Dillis Ă€r tjejen som lĂ€mnade Göteborg för en andrahandslĂ€genhet pĂ„ Östermalm som hon hyr av en kille som kallar sig sjĂ€lv för ”art dealer” och glömde kvar en tub glidmedel mellan soffkuddarna nĂ€r han lĂ€mnade Stockholm för London. Nappe Ă€r killen med koll – Ă„tminstone ibland. Han Ă€r född och uppvuxen pĂ„ Östermalm, nybliven kapitalförvaltare och inne pĂ„ sin andra bostadsrĂ€tt.

I Vernissagen följer vi med pÄ nÄgra blöta nÀtter och huvudvÀrkstyngda dagar med minst sagt ovÀntade inslag.

Dillis tvingas att, bakfull och iklÀdd ett par lÀderhosen-hotpants, socialisera med Prins Carl-Philip. Hon tar springnota frÄn en eskort. Hon fÄr sina underklÀder stulna av en gift tvÄbarnsfar, tillika palatsÀgare och mogul.

Nappe blir drogad under en bortamatch i Sundbyberg. Han hÀller filmjölk över en Àldre kvinna han just trÀffat pÄ NK. Han vaknar upp i badkaret hemma hos ett medelÄlders par i sin egen trappuppgÄng. Och pÄ den vÀgen Àr det.

Dillis lyckas alltid fĂ„ med sig en liten souvenir frĂ„n sina vinmarinerade Ă€ventyr – allt ifrĂ„n nycklar till ett penthouse pĂ„ StrandvĂ€gen till en mintgrön hĂ„rsnodd med en liten sjöhĂ€st pĂ„. I ett svagt ögonblick blir hon övertalad av en vĂ€ninna att anordna â€Ă„rets event” i form av en vernissage dĂ€r souvenirerna sĂ€ljs till ofantliga överpriser och vinsten gĂ„r till vĂ€lgörenhet. Alla som Ă€r nĂ„gon Ă€r dĂ€r, och sjĂ€lvklart Ă€ven Nappe. Efter en förlorad tennismatch mĂ„ste han nu köpa festens dyraste souvenir – som kan komma att bli den mest volatila investeringen i hans liv


VĂ€lkommen pĂ„ Dillis vernissage! Den Ă€r – precis som Dillis – totalt oplanerad. SĂ€kert felstavad ibland. Men den Ă€r garanterat festlig!

Vernissagen Àr en ironisk livsstilssatir dÀr glaset alltid Àr halvfullt och klackarna sÀllan nÄr marken.