(0)

Vi rymmer till Draken

E-Book


SpÀnnande och kittlande Àventyr i radhusomrÄdet. Susanna Martelin och Amanda Chanfreau tecknar tillsammans en höglÀsningsbok om vÀnskap, magi i vardagen och finurliga idéer.

Jaana och bÀsta vÀnnen Lina har övat i veckor för att upptrÀda tillsammans pÄ skolavslutningen. Snart Àr det dags! Men dÄ kommer ett fruktansvÀrt besked: Jaanas mormor i Finland har dött. NÄgot sÄ hemskt borde inte fÄ hÀnda, men det har hÀnt ÀndÄ. Och nÄgot har hÀnt med mamma. Har hon blivit sjuk av sorg? Hur ska det nu bli med upptrÀdandet och skolavslutningen om inte mamma kommer?

Jaana och Lina mĂ„ste göra mamma glad igen. Även om det innebĂ€r att de behöver söka upp Draken – den arga tanten pĂ„ torget som alla Ă€r rĂ€dda för. Det sĂ€gs att Draken vet mer Ă€n nĂ„gon annan om hur sorg kan botas. Men för att lyckas med sitt uppdrag mĂ„ste Jaana och Lina vara bĂ„de modiga och listiga ...

Susanna Martelins text Àr barnnÀra och varm med strÄk av magisk realism. Amanda Chanfreaus omsorgsfullt tecknade kapitelbilder blandar vardagsnÀra detaljer med stÀmningsfull fantasi. En höglÀsningspÀrla att njuta av för bÄde stora och smÄ!