(161)

Viimeiset vuorosanat

Hörbuch


Lapsuudenaikaiset kaverukset kirjailija Karla Mantere ja dramaturgi-ohjaaja Totti SepÀnsalo tapaavat sattumalta HelsingissÀ. Totti kertoo aloittavansa pikapuoliin uusimman elokuvansa salaisten lemmenkohtausten kuvaukset ja etsivÀnsÀ sopivaa kuvauspaikkaa maaseudulta. HÀn tarttuu hanakasti Karlan ehdotukseen majoitusyritys Hellevin Hovista ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Hauholaisille ryhmÀn ilmaantuminen paikalle toimii tervetulleena piristysruiskeena elokuisessa arjessa.

Kurssikeskus Koivulinna ja mökkikylÀ sen ympÀrillÀ takaavat miellyttÀvÀt työskentelyolosuhteet ryhmÀlle, mutta henkilökemioissa hiertÀÀ heti alusta lÀhtien. VÀhitellen taustalta paljastuu yllÀttÀviÀ menneisyyden kytköksiÀ. Tilanne ei parane lainkaan kutsumattoman vieraan liittyessÀ seurueeseen.

Filmaustyö saa dramaattisen kÀÀnteen, kun yksi ryhmÀn jÀsenistÀ löytyy kuolleena metsÀpolulta. Rikosylikonstaapeli Pirkka Juutilainen ja vanhempi konstaapeli PÀivikki Noro saavat jÀlleen kerran kutsun saapua Hellevin Hoviin.

"Viimeiset vuorosanat" on Hanne Dahlin suositun Hauho-dekkarisarjan seitsemÀs osa.

Hauho-sarjan juonirikkaat dekkarit kertovat rikosten ohella hÀmÀlÀisen kylÀyhteisön iloista ja suruista.

Hanne Dahl (Anne SyrjÀ) on kirjoittanut moniosaisen Hauholle sijoittuvan dekkarisarjan. Dahl on opiskellut Helsingin yliopistossa germaanista filologiaa, suomen kieltÀ, kotimaista kirjallisuutta ja sosiologiaa. Työuransa hÀn on tehnyt lÀÀketeollisuudessa.