(3)

Vinden drar

E-Book


- Ja, sa Maja Ekander, lÀrarinna vid Stenerups flickpension. Det var pÄ kyrkomötet i Nicea Är 325 som man förklarade att ocksÄ kvinnor har en sjÀl.

Robert Sjögren, far till sextonĂ„rsdöttrarna Anna och Maria, sĂ„g besvĂ€rad ut. - Men dÄ  började han och Maja avbröt: - DĂ„ kunde de vĂ€l nöja sig med det och inte vilja ha utbildning ocksĂ„? Är det det som ingenjören vill sĂ€ga?

Det Àr just utbildning och egenvÀrde som Susanna Hennickes, Maja Ekander och de andra lÀrarinnorna i pensionen vill ge Ät det sena artonhundratalets unga flickor. Att erkÀnnas ha en sjÀl Àr mycket, att erkÀnnas som fullvÀrdig mÀnniska Àr ocksÄ nÄgot. SÄ menar alla som hör hemma pÄ de bÄda granngÄrdarna, Stenerup och Pedersborg. De lever sina liv tillsammans, dÀr pÄ den skÄnska östersjökusten och det livet ger bÄde kÀrlek och sorg, visar bÄde pÄlitlighet och svek. Men deras trygga vÀnskap Àr densamma som alltid och den lÄter sig inte rubbas.

Försommarljuset faller klart över hav och land, nÀr berÀttelsen börjar. Det ska sÄ smÄningom ocksÄ falla över vÀgen, dÀr kvinnor och flickor gÄr tillsammans med sina drömmar och sin lÀngtan.

Men den vÀgen Àr lÄng.