(0)

Aave joka maalasi taulun

E-book


Taidetta rajan takaa.

Lauri Haapakoski oli eläessään taidemaalari ja kuolemansa jälkeen hänen suomalaisista maisemista maalaamansa mestariteokset saavat kiitosta syvällisyydestään. Haapakoskea itseään on vain jäänyt harmittamaan, ettei vielä eläessään saanut aloittamaansa vaimon alastonfiguuria valmiiksi...

Mutta hätä ei ole tämän näköinen! Viisikymmentä vuotta manan mailla majaillut Haapakoski tuntee nyt olevansa valmis saattamaan työn loppuun. Apulaiseksi löytyy nuori rappari Rene, jonka kautta Haapakoski voi työnsä viimeistellä. Vauhtia tai käänteitä ei puutu, kun Rene ja Haapakoski opettelevat kummallista yhteistyötään ja maalailevat kuolleen taiteilijan vaimon nakukuvaa. Taulu tulee kuin tuleekin valmiiksi, ja se paljastetaan arvokkaassa juhlatilaisuudessa. Mutta millainen on vastaanotto?

Kauko Röyhkä (s. 1959) on suomalainen rockmuusikko ja kirjailija. Röyhkä on julkaissut yli 20 albumia erilaisissa kokoonpanoissa ja kirjoittanut sekä kaunokirjallisia teoksia että tietokirjoja. Hän on lisäksi toiminut käsikirjoittajana. Röyhkän romaani Kaksi aurinkoa sai Finlandia-ehdokkuuden vuonna 1996. Hänelle on myönnetty Suomi-palkinto 1995 ja Taiteen valtionpalkinto 2009.