(600)

Aavikon kukka

audiobook & e-book


Aavikolta huippumalliksi ja ihmisoikeustaistelijaksi.

Waris kasvaa paimentolaisperheessÀ Somalian aavikoilla. Kun isÀ haluaa naittaa 13-vuotiaan Warisin vanhalle miehelle, tyttö pÀÀttÀÀ karata maasta. Monien vastoinkÀymisten jÀlkeen hÀn pÀÀtyy kotiapulaiseksi Lontooseen. Tytön vielÀ opetellessa lukemaan ja kirjoittamaan erÀs valokuvaaja kiinnittÀÀ huomiota hÀnen kauneuteensa. YhdessÀ yössÀ tuntemattoman Warisin kasvot ovat lehtien kansissa ja hÀn nousee hetkessÀ mallimaailman huipulle. Warisin todellinen elÀmÀntyö alkaa kuitenkin vasta, kun hÀn ryhtyy humanitaariseen työhön kotimaansa naisten julman kohtelun lopettamiseksi. Itsekin ympÀrileikkauksen uhriksi joutunut Waris joutuu kohtaamaan kipeÀn menneisyytensÀ.

Aavikon kukka on kuvaus paimentolaisheimon karusta elÀmÀstÀ, erityinen nÀkökulma kansainvÀlisen valokuvamallin työhön sekÀ ihmisoikeuksien puolustajan omakohtainen puheenvuoro. Koskettava mutta voimaa antava menestysteos on nÀhty myös valkokankaalla hittielokuvana.

”Tarina rohkeudesta ja pÀÀttĂ€vĂ€isyydestĂ€.” Yle

”"Vau, tĂ€mĂ€ kirja sai minut sanattomaksi. Liikutuksesta nousi pala kurkkuun, mutta samalla kirja oli hyvin inspiroiva.” Goodreads

“Taas se nĂ€htiin, ettĂ€ kirja on elokuvaa parempi.” Susan kirjasto -blogi

”Kaiken kaikkiaan tĂ€mĂ€ teos on koskettavin, jonka olen lukenut vĂ€hÀÀn aikaan.” Kattona taivas -blogi

”Dirien tarina on todella pysĂ€yttĂ€vĂ€ muutamastakin nĂ€kökulmasta. EnsinnĂ€kin se on mieletön rohkean ja nokkelan tytön selviytymistarina. (...) Uskomattoman ryysyistĂ€ rikkauksiin -tarinan lisĂ€ksi Aavikon kukalla on tĂ€rkeĂ€ agenda.” Tuuli viemÀÀ -blogi

Waris Dirie on malli, kirjailija ja YK:n erikoislÀhettilÀs. Dirie on kirjoittanut kolme omaelÀmÀkerrallista kirjaa, joista esikoisteoksensa Aavikon kukan Cathleen Millerin kanssa. HÀn on nÀytellyt Bond-tyttöÀ elokuvassa 007 vaaran vyöhykkeellÀ. Dirie on perustanut Desert Flower -sÀÀtiön tekemÀÀn työtÀ naisten sukuelinten silpomisen lopettamiseksi.

Cathleen Miller on palkittu elÀmÀkerturi, joka on kirjoittanut Waris Dirien tarinan lisÀksi muun muassa elÀmÀkerran YK-johtaja Nafis Sadikista.


Narrator: Sanna Majuri
Duration: