(0)

Afterbeat. En samtale med Klaus Rifbjerg

E-book


"Jeg tror, at kernen i det, jeg skriver, handler om drĂžmmen om at fĂ„ folk til at se. FĂ„ dem til at forstĂ„, hvor vĂŠsentligt det er, det vi har. Hvor kort vi har det til lĂ„ns – og hvor ofte man pĂ„ grund af distraktioner, stĂžj, forvirring, misforstĂ„elser, aggressivitet glemmer, at vi eksisterer. Hvilket privilegium det er.

TĂŠnk at vĂŠre produkt af en klat sĂŠdceller – sĂ„ og sĂ„ mange millioner, hvoraf de fleste gĂ„r til grunde – at blive valgt ud med en enorm tilfĂŠldighed og fĂ„ lov til at trĂŠkke vejret og vĂŠre omgivet af mennesker, at fĂ„ bĂžrn, at lĂŠse, at bade, spise, at elske. Det er jo fuldstĂŠndig enestĂ„ende og nĂŠsten gratis alt sammen."

Henrik Juul Jensen har mþdt Klaus Rifbjerg til en rékke samtaler i Spanien, Kandestederne og Malmþ. ”Afterbeat” er resultatet af disse samtaler, og den tegner et spéndende og personligt portrét af en af Danmarks stþrste forfattere.

"Fremragende portrĂŠtsamtale med Klaus Rifbjerg" - Birgitte Hesselaa i Information

"Klaus Rifbjerg har en formidabel evne til at tale om det, vi andre tÊnker pÄ. Man kan som bekendt spÞrge det bedste frem i folk. Og Henrik Juul Jensen er en glimrende udspÞrger, prÊcis og tilbageholdende, blufÊrdig og insisterende." - Ulrik HÞy i Weekendavisen

Den danske forfatter og journalist Henrik Juul Jensen (f. 1943) er uddannet magister i dansk og religionshistorie. Henrik Juul Jensen stÄr bag en lang rÊkke interviews, dokumentarer og reportager fra USA samt montager for blandt andre mÄnedsbladet PRESS og Danmarks Radio. I 1996 udkom bogen "Afterbeat: En samtale med Klaus Rifbjerg", som er en samling af Henrik Juul Jensens samtaler med Klaus Rifbjerg.