(65)

Ammattilainen

audiobook


JÀnnÀri Helsingin alamaailmasta

Matti Laineen Ammattilainen on lumisen Helsingin alamaailmaan sijoittuva monisyinen trilleri, jonka nopeatempoinen tarina liimaa lukijan kiinni kirjan riveille.

Henrique Cabra, entinen ammattisotilas ja palkkamurhaaja, on viettÀnyt kymmenen vuotta hiljaiseloa Lissabonissa nauttien jazz-musiikista, rommista ja kÀsin kÀÀrityistÀ sikareista. HÀnen rauhansa sÀrkee kuitenkin komennus viimeiselle keikalle talviseen Helsinkiin. Vain tÀmÀ yksi tehtÀvÀ, ja menneisyys vapauttaa Cabran kahleistaan.

Severi Junes, piristeisiin viehtynyt helsinkilÀinen tapahtumatuottaja, on samaan aikaan romahduksen partaalla. PerheestÀÀn eristÀytynyt Junes yrittÀÀ pitÀÀ itsensÀ koossa ihmissuhde- ja työelÀmÀkiemuroiden sotkeutuessa pÀivÀ pÀivÀltÀ entistÀ pahemmin. TyötehtÀvissÀ Helsinki-Vantaan lentokentÀlle joutunut Junes kÀvelee vahingossa pÀin salamyhkÀistÀ, portugalia puhuvaa miestÀ. TÀmÀ törmÀys muuttaa kahden toisilleen vieraan miehen kohtalon peruuttamattomasti.

Matti Laine (s. 1976) on helsinkilÀinen kirjailija, kÀsikirjoittaja ja nÀyttelijÀ. KÀsikirjoittajana hÀnet tunnetaan mm. Kultainen Venla -palkitusta Paratiisi-tv-sarjasta. Vuosien varrella Laine on myös nÀytellyt useissa tv-sarjoissa, elokuvissa ja teatteriproduktioissa.

Kuolemanloukku on kuudes osa Elias Vitikasta kertovassa monikerroksisessa ja nopeakÀÀnteisessÀ rikosromaanisarjassa. Edelliset osat ovat Pahojen miesten seura, Merkitty mies, Pahuuden hinta, Tappajan vaisto ja Pelon liekit.


Narrator: Jukka Peltola
Duration: